Hírek

Hasznos tudnivalók a 2017 – 2018-as tanév művészeti tanfolyamairól
[2017-09-01]

5 éves képzések: • ZONGORA (klasszikus, jazz, blues, szórakoztató zene); • HEGEDŰ (klasszikus); • BRÁCSA (klasszikus); ...


Arhiv hírek

DVD

Archív hírek

Kiállítás nyílt a fotó szakos diákok vizsgamunkáiból
[2016-04-18]

Fény – Kép címmel nyílt fotókiállítás a Hargita Megyei Művészeti Népiskola 2015/2016-os évfolyam végzős diákjainak munkáiból a megyeháza földszinti kiállítóterében.
A Hargita Megyei Művészeti Népiskolában 2009 óta tanulhatnak fotózást az érdeklődők. A két éves képzés eddigi hét évfolyamára összesen 79 személy iratkozott be. A szak oktatója Szabó Attila fotográfus, a Prisma Fotóklub elnöke, számos hazai és nemzetközi nyertese.
„Diákjaink túlléptek azon, hogy pusztán az emlékezés igényéből fakadó pillanatot akarják megörökíteni. Képeik ehelyett kitartó és eredményes munkájuk, a fotózás iránti szeretetük és a szakma iránti érdeklődésük lenyomatai, ugyanakkor környezetük és önmaguk felfedezéséről, a kiteljesedésről és az önmegvalósításról szóló villanások, amelyek felráznak és érdeklődővé tesznek bennünket” – fogalmazott megnyitó beszédében Péter Csaba, a Művészeti Népiskola igazgatója.
Szabó Attila a szak vezetőjeként méltatta a kiállítást, ugyanakkor a közönségnek is bemutatta végzős diákjait. A tanulók több korosztályból kerültek ki, különböző érdeklődési körrel és foglalkozással, a középiskolás diáktól a kismamán át a színészig. Vannak köztük olyanok, akik a jövőben fényképészként szeretnének tevékenykedni, illetve olyanok is, akik csak hobbiból vettek részt a képzésen. Egy dolog viszont közös bennük: a fotózás szeretete. Büszke diákjai munkáira, amelyek közül néhányat hazai és nemzetközi versenyekre is érdemesnek talál benevezni – mondta.

Vissza