Hírek

Hasznos tudnivalók a 2017 – 2018-as tanév művészeti tanfolyamairól
[2017-09-01]

5 éves képzések: • ZONGORA (klasszikus, jazz, blues, szórakoztató zene); • HEGEDŰ (klasszikus); • BRÁCSA (klasszikus); ...


Arhiv hírek

DVD

Kamarazenekar

A Hargita Megyei Művészeti Népiskola égisze alatt működő tanári zenekart 2008-ban alapítottuk. A zenekar nagyrészt az iskola fiatal tanárait fogja össze, illetve tagjai között felismerhetjük a Nagy István Művészeti Líceum zenetanárait is, emellett különböző filharmóniáktól szoktunk meghívni művészeket. Iskolánk pár éve összefogta azokat a fiatal zenetanárokat, zenészeket, akik mesterien kezelik a hangszert, és nem csak a tanításban élik meg a művészeti vágyukat, hanem ezt a zenekarban is tudják kamatoztatni.

Zenekaruk egyik nagy előnye, hogy mivel kis létszámú, olyan helységekbe is eljuthatunk, ahol ritkán vagy egyáltalán nem tartanak klasszikus zenei előadást. Ez is egyik feltétele a zenekarunknak, hogy nem csak helyben, Csíkszeredában bemutatni az előadásainkat, hanem falvakra is el kell jutni. Könnyen megérthető programokat választunk, ezáltal fiatalokat is várunk a koncertekre, mert mint zenetanároknak missziónk is, hogy új tehetségeket fedezzünk fel és ösztönözzünk erre a szakmára.

Zenekarunk évente több fellépéssel büszkélkedhet és egyre több felkérésnek próbál eleget tenni.