Modern tánc

Modern tánc

A moderntánc a 20. század elején, az Egyesült Államokban és Németországban azért jött létre, hogy feloldja a klasszikus balett kötött mozgásvilágát és utat nyisson a szabad önkifejezésnek a táncon keresztül.

A moderntánc mára már gyűjtőfogalom, többféle stílust és technikát foglal magába. Iskolánkban a diákok többféle technikát, stílusirányzatot ismerhetnek meg, sajátíthatnak el, mint például: cha cha cha, samba, quebradita, hip hop, tangó, merengue, cumbia, salsa, reggaeton, calypso, és sok más típus..minden szájíznek megfelelően!

A tánc célja egy olyan tudatos testképzés kialakítása, amely harmonikus, koordinált mozgásra nevel. A táncos gyerekek egyenletesen fejlődnek, arányosan formálódik alkatuk. A rendszeres testmozgás jótékonyan hat a gyerekek egészségére, elősegíti a helyes testtartást, de a próbák nem csak fizikai hanem a lelki fejlődésre is jó hatással vannak. A csoportos munkának, az együtt elért és átélt sikereknek, az egymáshoz való alkalmazkodásnak, a társak segítésének nagyszerű közösségformáló hatása van.

Diákjaink számára évente több színpadi fellépési lehetőséget biztosítunk. Egy idő után azt is elérjük, hogy a gyerekek bátran ki mernek állni a színpadra, nem lesznek gátlásaik.

*Tánc hobby szinten:

Iskolánkban lehetőség nyílik heti 1 alkalommal (2 óra) gyakorolni azon tanulóknak, akik csak belekóstolni szeretnének a moderntánc világába. Ez esetben heti 2 órában diákoknak 250 lej / év, felnőtteknek 350 lej / év.