Készíts rajzfilmet!

Készíts rajzfilmet!

Az animáció készítés a legnagyobb újdonság a Népiskolában. A mozgókép ezen formája általában kedvence a közönségnek és napról napra egyre népszerűbbé válik. Ha jobban belegondolunk, nem csak animációs filmek által találkozunk az animációval, napi rendszerességgel találkozunk animációkkal a mobil alkalmazásokban, gifek használatakor, egyre több logó mozgul meg a képernyőinken. A képzés nagy segítséget nyújthat az animáció szakra felvételiző diákoknak, de akár azoknak a szabadúszó felnőtteknek is, akik ezen a pályán szeretnének próbálkozni.

A képzés az alapok elsajátításával indul, a diákok megismerkednek az alapvető fogalmakkal, digitális technikákkal és animációtörténettel. Később animációs technikák segítségével, mint a pixilláció, tárgyanimáció és egyéb kísérleti stop-motion technikákkal, illetve azok digitális animációval való ötvözésével dolgoznak.

A szakot elvégző diákok az elsajátított tudás felhasználásával képesek lehetnek tervezői feladatok ellátására az animáció hagyományos és új ágazataiban, a médiában, a kultúra, a televíziózás és a filmipar területén, a szórakoztató- és a kreatív iparban, valamint más multimédiás szakirányokban.