Fazakas Nóra

Már kislány koromban magával ragadott a mozgás, a tánc és a zene szeretete. Nagyon vonzott az előadóművészet szinte minden formája, de a legnagyobb imádatot mégiscsak a tánc iránt éreztem. Ezért édesanyám 8 éves koromban beiratott a Hargita Megyei Művészeti Népiskola balett szakára. Attól kezdve a tánc iránti szenvedélyem még erősebb lett.

1998-tól 2008-ig jártam a balett órákra, és sikeres vizsgatétellel diplomát szereztem. A középiskola befejezésével, sok vívódás után mégsem ebben az irányban folytattam a tanulmányaimat, de az egyetemi évek alatt minden lehetőséget megragadtam amivel közelebb kerülhettem a tánchoz. Különböző tanfolyamokon, workshop-okon vettem részt, ahol a klasszikus balett mellett még sok más műfajjal, táncstílussal is megismerkedhettem, és nagy örömömre mindegyikben fedeztem fel balett lépéseket.

Visszaköszönt a tánc az életembe, amikor 2017-ben az iskola, ahová közel 10 éven át jártam balett órákra, megkeresett azzal a kérdéssel, hogy elvállalnám-e a balett oktatást. Ekkor én már 4 éve dolgoztam egy teljesen más irányzatú szakmában, így nehéz volt a döntés, főleg mert nem voltam biztos benne, hogy másodállásként a maximumot tudnám nyújtani balett oktatóként. Mégis rövid gondolkodási idő után igent mondtam.

 

Nagyon megtisztelve éreztem magam, és első perctől kezdve teljes erőbedobással, sok munkával, és újratanulással indítottam, és sikerült is helytállnom. Azóta elvégeztem egy táncpedagógiai képzést is, és mai napig folyamatosan fejlesztem magam, mert a legjobb tudásomat szeretném átadni diákjaimnak. Mint utólag kiderült, jó döntést hoztam!