Hompoth Arthur-Norbert

Csíkszeredában születtem 1980-ban. A csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban érettségiztem 1998-ban gitár főszakon és zeneelméletből. A kolozsvári Gheorghe Dima zenekonzervatóriumon szereztem diplomát 2010-ben, zenepedagógia szakon. 1998-2005 között a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban, 2005 óta a csíkszeredai Művészeti Népiskolában tanítok gitárt és dobot.

A gitároktatás a Népiskolában igen nagy népszerűségnek örvend. 6 éves kortól 50+ korosztályig minden tanuló megtalálható. A 3 éves tanfolyam alatt a diákok elsajátíthatnak egy olyan szintet, amit majd saját maguktól képesek továbbfejleszteni. A legizgalmasabb, hogy képesek vagyunk a tantervet mindenkinek megfelelően beállítani, így minden diák azt a stílust és irányzatot követheti, amit a legjobban szeret. Oktatási módszerem leginkább a Waldorf módszerhez hasonlít, a tanulók egyéni haladási ütemén van a hangsúly, kerülöm a feleltetést, jegybeni minősítést. Noha egy általános tanterv ki van dolgozva úgy a gitár, mint a dob szakoknál, ezt mindig igazítom a diákok korához és képességeihez. Inkább mesternek nevezném magam, mintsem tanárnak, én az utat mutatom, a diák eldöntheti, hogyan akarja bejárni.

A doboktatás, elektromos és akkusztikus dobfelszerelésen történik, a diákok betekintést nyerhetnek a különböző ütős hangszerek világába, mint például a konga, djembe, derbuka stb.